ASSENS KØBSTADS JUBILÆUM

ASSENS KØBSTADS JUBILÆUM

Den 15 – 18 august 2024

Til august bliver Assens bys Købstadsjubilæum fejret med spændende arrangementer, koncerter, sportsaktiviteter og meget, meget mere.

UNGEAKTIVITETER VED ARENA ASSENS

SJOV MED SKATE OG WAKEBOARD
Fredag den 16.8 kl. 16-21.

Kom og oplev adrenalinfyldt sjov helt gratis ved Arena Assens.
Kom og prøv vores skatepark (Du skal selv medbringe løbehjul, rulleskøjter eller skateboard), spil bold på vores multibane eller prøv kræfter med wakeboarding hvor du kan udfordre sig selv og have det sjovt med vennerne. Uanset om du er en erfaren eller nybegynder, er der plads til alle hos os. Vi har alt det nødvendige udstyr, så du bare behøver at møde op og have det sjovt! Der er operatør på wakeboardbanen der hjælper dig godt i gang.
Tilmelding ikke nødvendig.
Vi tror på, at skate, boldaktiviteter og udendørs aktiviteter er mere end bare sport – de er kilder til glæde, selvtillid og samhørighed for unge mennesker. Når unge engagerer sig i disse aktiviteter, får de mulighed for at udfordre sig selv, udtrykke deres kreativitet og opbygge stærke venskaber. Skateboarding giver en følelse af frihed og selvstændighed, hvor man kan udforske nye tricks og stilarter. Boldaktiviteter tilbyder teamwork, strategi og øjeblikke af ren eufori, når bolden rammer målet eller nettet. Udendørsaktiviteter som disse forbinder unge med naturen, giver dem mulighed for at bevæge sig frit og opdage verden omkring dem. Vi ønsker at skabe et rum, hvor unge kan finde glæde, passion og et fællesskab gennem disse aktiviteter, og hvor de kan skabe gode minder.

GRATIS KONCERT FREDAG 16.8
MED KATO VED ARENA ASSENS

KATO er en af de mest succesfulde og erfarne danske DJs igennem det sidste årti med en endeløs liste af #1 hits på album-, single- og streaming-lister.  Selvom han startede på toppen af hitlisterne, havde han ingen idé om hvilken rejse han havde indledt.  
KATOs debutalbum “Discolized” indeholdt flere store lokale hits, som bl.a. ”Hey Shorty” og ”Desert Walk”; Sange som banede vejen for optrædener på de største danske festivaler, hvilket gjorde ham til den første DJ-headliner i dansk musikhistorie. 

I foråret 2013 udgav KATO sit 2. soloalbum “Behind Closed Doors”, hvilket som forventet var pakket med feature artister. Barren blev sat endnu højere end på debutalbummet, hvilket afspejledes på listen af stjerner fra Danmark, Sverige og USA, som omfattede bl.a. Snoop Dogg, Shontelle og Kurupt, samt danske Bent Fabricius-Bjerre. Hit-singlerne “Never Let You Go”, “Klapper Af Den”, “Alive”, “Danmark” og “I’m In Love” opnåede alle guld- eller platincertificeringer i Danmark. Med disse cementerede KATO sin status, og etablerede sig som en af tidens største danske stjerner.

 

ÅBEN VAND AKTIVITETER VED MARINAEN

SVØM ÅRØSUND- ASSENS
SØNDAG DEN 18.8 2024

I anledning af Assens 500 års Købstadsjubilæum bliver det muligt at svømme fra Jylland til Fyn – Årøsund til Assens hvor der til 1972 sejlede fast rutefærge. Svømningen er på hold á fem svømmere. Til hvert hold er der en følgebåd. Distancen er minimum 13 km. Rutens længde vil være påvirket af strøm, vind og bølger. Holdets medlemmer bestemmer selv hvordan distancen fordeles mellem medlemmerne. Der skal minimum være en svømmer i vandet og en svømmer på båden hele tiden. Der sælges 15 hold til samlet holdtilmelding og 50 individuelle pladser til fordeling på 10 hold efter svømmetider.

Afvikling sker med støtte fra Assens Kommune og i samarbejde mellem Arena Assens, SVØM Danmark, Assens Sejlklub og Dansk Søredningsselskab Assens.

Om færgeforbindelsen
Færgefarten Årøsund til Assens er omtalt 1292, og denne forbindelse blev med enkelte afbrydelser hovedforbindelse mellem Hertugdømmet og det østlige Danmark frem til 1864. Således kom igennem flere hundrede år alle de fynske okser, der eksporteredes sydpå via toldstedet i Assens, med færgen til Årøsund. Fra 1640 blev færgeruten en del af hovedpostruten mellem København og Hamborg. Den daglige forbindelse til Assens blev genoptaget 1920 og varede frem til 1972. 

SVØMNING FOR ALLE
Søndag den 18.8 kl. 10-14.

Alle børn og voksne inviteres til at svømme en valgfri distance.
Det er gratis at deltage. Du bestemmer selv om du vil svømme i badetøj eller medbragt våddragt. Husk at medbringe et håndklæde og væske.
Der er omklædning/bade faciliteter til rådighed.
Der vil være en bane i vandet – og der vil være en livredder der holder opsyn.
Efter svømmeturen vil det være muligt at købe et distance mærke.
Tilmelding er ikke nødvendig. Du skal blot møde op i infoteltet på Marina torvet på dagen.

Vi tror på at skabe vandglæde gennem svømning, fordi vi mener at svømning er en kilde til glæde, frihed og forbindelse med vandet. Svømmefærdigheder er en vigtig forudsætning for at kunne dyrke vandaktiviteter i Lillebælt. Svømning tilbyder en unik mulighed for at føle sig ét med vandet. På langt sigt har Arena Assens en ambition om at bygge en svømmehal og vi tror på at mere vandglæde og vandaktivitet i Assens og Lillebælt er vejen frem. Livsglæden ved at bo med havet som nabo styrkes med færdigheder til at begå sig på og i vandet.

Scroll to Top