Historien

Vores historie

- 1883

1883 påbegyndtes anlægget af en Sukkerfabrik i Assens og året efter blev den første roekampangne gennemført og sukkersaften presset ud af roerne for første gang. Frem til 2006 har der været sukkerproduktion på fabrikken. Gennem alle de år, fabrikken eksisterede, er der foretaget betydelige moderniseringer og udvidelser, især ved nedlæggelsen af Kolding Saftstation og Odense Sukkerfabrik i 1970, hvor al sukkerproduktion vest for Storebælt blev henlagt til AssensDet medførte at der blev anlagt en ny Saftstation på Assens Sukkerfabrik. Det er denne bygning der i dag er hovedbygningen i Arena Assens. 

2006

I 2006 lukkede Sukkerfabrikken i Assens160 medarbejde og meget markante bygninger og arealer skulle finde nyt liv. Assens Kommune besluttede at etablere Rådhus og Borgerservice i den gamle hovedbygning på SukkerfabrikkenSaftstationen blev udset som hovedbygning i et nyt center for idræt og kultur. 

Herfra startede en spændende proces med projektering, udbud og anlæg af Arena Assens. 

2011

17. juni 2011 åbnede Arena Assens. Organisatorisk er Arena Assens placeret i den selvejende erhvervsdrivende fond Arena Assens Fonden med en bestyrelse der udpeges af Assens Kommune, Idrætsforeninger i Assens og Fynske Bank.

Kort efter åbning fik Arena Assens stor opmærksomhed da en Silo ikke faldt ned under sprængning. Et halv års senere lukkedes det at vælte siloen. 
 
 

2022

Arena Assens ser lyst på fremtiden. Arenaens faciliteter bliver flittigt brugt af foreninger og borgere i Assens. Jordbassinerne hvor der tidligere blev aflagt jord og vand fra forarbejdningen af roerne er vokset til at være et meget populært naturområde og der er oplagte muligheder for at aktivere det store potentiale i nærheden til Lillebælt, Jordbassinerne, Marinaen og Købstaden Assens.  

Scroll to Top